Skip to main content
Nieuws

Dit is het droomscenario van elke aannemer

Het droomscenario van een aannemer is natuurlijk om een project aan te gaan zonder te veel obstakels.

Wat je als aannemer ook voor klus aanneemt, je wil dat dit zo soepel mogelijk verloopt. Hoe fijn zou het zijn om alle stappen van een werkproces in één overzicht te hebben en direct een lijst met benodigdheden tot je beschikking te hebben? Of dat je van tevoren al precies weet wat je op locatie kunt verwachten? Waarschijnlijk zijn dit allemaal onderdelen die bij jouw droomscenario horen.

Stel je voor: je wordt als aannemer ingeschakeld bij een mutatiewoning. Hierbij wordt aangegeven dat er een nieuwe keuken nodig is. Vaak is het dan zo dat je pas weet wat je voor een nieuwe keuken kunt bestellen als je zelf de locatie bezocht hebt en zelf de situatie hebt beoordeeld. Dan kun je pas de keuken gaan bestellen en dit heeft vaak een levertijd van een aantal weken. Eigenlijk wil je veel liever zo vroeg mogelijk in het proces starten met de werkvoorbereiding, maar door gebrekkige informatie en onduidelijke communicatie loopt een project onnodig veel vertraging op.

Zo kan het ook

Maar het kan ook anders dan bovenstaande situatie. Wat als je van tevoren al wist wat de staat van een mutatiewoning is, omdat al deze informatie al op één plek is vastgelegd? De bal ligt hier bij de woningcorporaties. Als zij vastleggen hoe lang mensen in een woning gewoond hebben, welke vastgoedelementen er in huis zijn, welk onderhoud er door de jaren heen is gepleegd en welke materialen er in huis zijn, weet jij vooraf precies waar je aan toe bent.

Hierdoor kun jij als aannemer direct bij de start van een proces beginnen met je werkvoorbereiding. Om het voorbeeld van de keuken aan te houden, hoef jij in deze situatie dus niet naar de locatie te gaan maar zoek je simpelweg alle informatie rondom de keuken op in de digitale omgeving. Vervolgens weet je precies welke keuken je moet bestellen en wordt deze geleverd zodra de woning leeg staat. Hiermee bespaar je met gemak enkele weken tijd en kun je meer projecten in minder tijd afronden.

Alle kennis beschikbaar

Met alle kennis rondom een project vooraf beschikbaar kun je dus niet alleen eerder met een project beginnen, ook het werkproces loopt soepeler. Zaken die ter plekke afgestemd moeten worden zijn slechts details en geen grote werkzaamheden. Hierdoor wordt het beoordelende werk tot een minimum beperkt en kan een opdracht bij wijze van spreken al verstrekt worden zodra de huurders hun huur opzeggen.

Zekerheid bieden

Met deze manier van werken bied je daarnaast zekerheid op meerdere vlakken. Zowel jij als de woningcorporatie weten te allen tijde wanneer een project afgerond gaat worden en wat hiervoor nodig is. Daarnaast heb je een constante stroom aan soepel lopende projecten met minder gedoe. Hierdoor bied je zekerheid in de uitvoering en kun je je vakmensen aan je binden door altijd in prettig werk te voorzien. In tijden waarin vakmensen moeilijk te vinden zijn, is dit geen overbodige luxe.

Ook jouw droomscenario waarheid maken? Probeer nu Casix gratis uit.