Skip to main content
Uncategorized

De Samenwerking tussen Eigen Haard en Casix

Remco is een ambitieuze mutatieopzichter bij Eigen Haard. Deze woningbouwvereniging verhuurt woningen in Amsterdam en omgeving. Eigen Haard wilde het mutatieproces efficiënter laten verlopen: een proces wat beter past bij de tijd van nu. Samen met de SWEMP-groep, een samenwerking van woningcorporaties, ging Eigen Haard een samenwerking aan met Casix.

Slimmer werken

Een jaar of vijf geleden had Eigen Haard de ambitie om het mutatieproces slimmer te laten verlopen. Een proces dat efficiënter moest, zodat tijd en geld bespaard kunnen worden. Verschillende woningcorporaties staken de koppen bij elkaar, want zij liepen allemaal tegen dezelfde problemen aan. “Wij hebben met meerdere woningcorporaties de uitdagingen die wij hebben opgeschreven. Zowel op tactisch als op operationeel gebied,” aldus Remco. Ondanks dat ieder zijn eigen processen heeft, heeft iedere corporatie hetzelfde basisprincipe: zo snel mogelijk goede woningen verhuren. Daar hoort ook een efficiënt mutatieproces bij. De app van Casix maakt dat mogelijk voor alle corporaties van de SWEMP-groep.

Een app die meebeweegt

Eigen Haard maakt nu gebruik van de woningopname app. Deze app neemt o.a. alle gegevens van de voor- en eindinspectie op. Maar Eigen Haard weet dat er veel meer beschikbaar is bij Casix. Remco vertelt hierover: “Casix weet dat de hele branche staat te springen om nog meer communicatiemiddelen. Iedereen wil namelijk slimmer werken. Casix neemt ons volledig mee wanneer er weer nieuwe innovaties bedacht worden.”

“Ik doe dit werk nu al vijftien jaar en werkte met verschillende ontwikkelaars. Dan zie je hoe groter de softwareontwikkelaar, hoe minder zij luisteren naar wat de klant wil. Wij willen niet afhankelijk zijn van een ontwikkelaar die niet meebeweegt. Je wilt een ontwikkelaar die mee ontwikkelt en meedenkt met de wensen van woningcorporaties. Dat doet Casix! Wij zorgen er samen voor dat de opnameapp zich blijft door ontwikkelen.”

De toekomst van Casix volgens Eigen Haard

Als het aan Eigen Haard ligt, gaat Casix straks ook samenwerken met het softwaresysteem van de aannemer. Zo kan de medewerker in één keer de opname doen. Het ideaalbeeld is dat de softwareprogramma’s met elkaar kunnen communiceren en data kunnen uitwisselen. “Ik weet dat Casix veel in contact is met aannemers, dus het is supermooi als dat gaat lukken,” aldus Remco.

Gebruiksvriendelijke app voor iedereen

Eigen Haard is zeer te spreken over de app, omdat deze zo gebruiksvriendelijk is. Nieuwe collega’s die oefenen een uurtje in de testomgeving en begrijpen de software direct. Dat komt o.a. door de doordachte gebruikersinterface. Ook in de coronaperiode werkt de app geweldig, doordat de huurder zelf foto’s met de de app kan maken die de opzichter op afstand kan beoordelen. Zo worden huurder en opzichter ontlast. Remco vertelt: “Casix is een modern bedrijf dat kan inspelen op trends. Dat is precies wat ik zoek in een bedrijf.”