Skip to main content
Uncategorized

Corporatieplein 2019: Succesvolle introductie kunstmatige intelligentie binnen Casix producten

De verbazing, bij bezoekers van de Casix stand was groot toen ze zagen dat het mogelijk was om via beeldherkenning automatisch de kwaliteit van objecten te beoordelen. In dit geval bleek “gelukkig”, dat de WC pot, die als demo diende, in goede staat te zijn. Hoe dit werkt? Heel simpel, maak een foto met de Casix applicatie van het object en zie direct wat de status is. 

Met dit voorbeeld wilde Casix laten zien hoe kunstmatige intelligentie een rol gaat spelen binnen het vergroten van de intelligentie van haar producten. Het doel, met nog minder menselijke handelingen mutatie en reparatieprocessen inrichten voor o.a. woningcorporaties.

Naast de vele positieve reacties over de toepassing roept dit soort innovaties ook vragen op zoals, hoe werkt dat dan precies? Hoe weet de applicatie het onderscheid tussen objecten en de status van objecten vast te leggen? Hoe betrouwbaar zijn deze uitkomsten? Allemaal vragen die gaan over het thema kunstmatige intelligentie.

Aangezien er veel animo voor kunstmatige intelligentie bestaat, heeft Casix 9 oktober een event met dat thema georganiseerd.