Skip to main content
Uncategorized

Kunstmatige intelligentie in vastgoed – Event

Kunstmatige intelligentie komen we steeds vaker tegen in het dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan Siri of Google Assistant, de algoritmes van Facebook, Spotify en Netflix die opties bieden op basis van voorkeuren, de werking van webshops, je spamfilter in je email inbox of de bank app. Wie weet wat de toekomst ons nog meer gaat brengen. Het doel van veel van deze technologie is om ons leven makkelijker te maken.  

Ook op het gebied van vastgoed begint het gebruik van kunstmatige intelligentie een steeds belangrijkere rol in te nemen. Vandaar dat Casix afgelopen najaar (9 oktober 2019) een event organiseerde voor haar klanten en geïnteresseerden uit de coöperatiesector en de aannemerij. De dag stond geheel in het teken van kunstmatige intelligentie in vastgoed.

Kunstmatige intelligentie
Kunstmatige intelligentie bestaat uit verschillende technieken waarmee apparaten, machines en software zelfstandig problemen kunnen oplossen. Het staat ook wel bekend als AI, oftewel Artificial Intelligence. Doormiddel van het volgen van algoritmen worden patronen herkend en beslissingen gemaakt. De computer kan vervolgens worden getraind om steeds betere beslissingen te maken. Het denkvermogen van de mens wordt als het ware geïmiteerd.

AI Toepassing van Casix
In de software van Casix wordt veelvuldig gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie. Door bijvoorbeeld automatische beeldherkenning in de woningopname-app worden woningopzichters en verhuurmakelaars ondersteund bij het opnemen van de toestand van een woning. Daarnaast kan het reparatieproces worden versneld door de beeldherkenningstechniek. Zo kunnen er op basis van foto’s van gebreken data-gedreven beslissingen worden gemaakt ten aanzien van het uitvoeren van reparatieverzoeken. De technologie ontlast de gebruikers hier flink mee, waardoor processen worden geoptimaliseerd en de kwaliteit van de dienstverlening verbetert.

Event
Tijdens het Casix event werden de aanwezigen op de hoogte gesteld van de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie in vastgoed. Allereerst werd er verteld over de kunstmatige intelligentie aspecten in de software van Casix en de voordelen die het oplevert. Verder waren er veelbelovende startups aan het woord over technologie als aanjager van ontwikkelingen en de grote veranderingen die dit met zich mee brengt. Vervolgens besprak Prof. dr. Paul Havinga, professor aan de Universiteit Twente en Science Director – TNO ICT, over de toekomst van kunstmatige intelligentie in vastgoed en de rol die het speelt in het oplossen van belangrijke vraagstukken.

Om ook in de toekomst de Casix gebruikers zo goed mogelijk van dienst te zijn, is tijdens deze dag de Casix Gebruikersgroep opgericht. Via deze groep kan er heel nauw geluisterd worden naar de wensen van de gebruikers en Casix kan op basis hiervan waardevolle producten blijven ontwikkelen.

Er mag teruggekeken worden op een inspirerende dag. Bekijk de video voor een sfeerimpressie: