Skip to main content
Uncategorized

Casix over innoveren dagelijks onderhoud

“Corporaties hebben veel interesse in innovatieve oplossingen. Met name voor processen die zich ‘buiten de muren’ afspelen, waarbij woningopzichters en ketenpartners betrokken zijn. Zo hebben ze zelf geen omkijken naar integratie, veiligheid en beschikbaarheid.” Dat stellen Remco van Niekerk en Eco Moll van Casix. De cloudoplossingen die deze processen ondersteunen staan centraal bij Casix op 22 september tijdens CorporatiePlein.

“Casix levert de complete dienstverlening om aan de slag te kunnen,” begint Remco. “Dus behalve de apps en portalen, ook de koppelingen met bestaande systemen. Casix is daarbij universeel toepasbaar en voor alle toonaangevende ERP-systemen is een koppeling beschikbaar. Deze koppelingen worden daarbij over het algemeen kosteloos aangeboden. Ook is de benodigde hardware, infrastructuur en beheer om clouddiensten 24/7 beschikbaar te hebben inbegrepen. De ISAE3402 type II-certificatie zorgt hierbij tevens voor borging van de veiligheid.”

Digitaliseren van de keten
“Ons huidige portfolio omvat een groot aantal apps en portalen voor het dagelijks onderhoud en mutatieproces,” gaat Eco verder. “Zo hebben wij één landelijk aannemersportaal dat het hele onderhoudsproces ondersteunt, van reparatieverzoek tot en met facturatie. Hiermee digitaliseert een corporatie haar hele keten. Verschillende corporaties en aannemers hebben zich daar inmiddels op aangesloten, onder begeleiding van Ketenstandaard en VERA.”

Remco omschrijft het portfolio van Casix daarnaast als innovatief. “Het is vaak een kwestie van anders denken. Waarom is een cartotheek vaak alleen in de backoffice beschikbaar? Onze cartotheek draait in de cloud en is ook voor aannemers en opzichters ‘in het veld’ beschikbaar. De cartotheek combineert daarbij gegevens uit het ERP, de BAG, vastgoedsystemen, maar ook plattegronden en foto’s die in SharePoint zijn opgeslagen. Bestaande informatie wordt gebruikt, geactualiseerd en aangevuld in het veld. Maar hier eindigen de innovaties niet, zo hebben wij o.a. apps voor sociale meldingen, bouwtoezicht, conditiemeting en tussentijdse inspecties. Wij geloven dat veel processen slimmer kunnen worden ingevuld. Onze klanten blijven met ideeën komen wat ons inspireert voor nieuwe oplossingen, en die zien het als een verademing als er daadwerkelijk wat met hun wensen gebeurt.”

Innovatie samen met corporaties en ketenpartners
Volgens Eco levert Casix oplossingen voor zowel kleine als grote corporaties. “Met onze koppelingen naar leidende ERP-systemen kunnen kleinere corporaties zonder gedoe snel aan de slag. Grotere organisaties vinden de onderliggende architectuur vaak een belangrijke factor. Hiermee kunnen nieuwe ontwikkelingen snel en beheerst worden doorgevoerd, mede dankzij de VERA-standaard en ons technologieplatform Mendix. Zo is het onderliggende Casix gegevensmodel 1-op-1 op VERA gebaseerd en zijn bij de realisatie geen programmeurs nodig. Door Mendix kunnen wij ons richten op de processen, en worden complexe zaken als mobiele applicaties, offline synchronisatie en meertaligheid voor ons gegenereerd. Bezoekers die meer willen weten over hoe ze gebruik kunnen maken van de koploper qua innovatie in dagelijks onderhoud, zijn van harte welkom op onze stand.”

Casix is op CorporatiePlein te vinden op stand 47.