Skip to main content
Uncategorized

Casix ondersteunt als eerste de definitieve “Ketenstandaard” voor berichtenverkeer tussen corporaties en aannemers

Na eerdere conceptversies in 2016 en 2017 heeft Ketenstandaard op 12 april j.l. de definitieve versie van “SALES005” gepubliceerd. SALES is de standaard voor elektronische communicatie tussen ketenpartijen in de bouw. Door deze softwareonafhankelijke berichtenstandaard kunnen partijen (bijvoorbeeld woningcorporatie – aannemer – onderaannemer) efficiënt en foutloos berichten uitwisselen tussen hun computersystemen. Het gaat onder andere om werkopdrachten, planning, statusinformatie en facturen.

Definitieve versie van SALES005
Belangrijkste uitbreidingen in de definitieve versie zijn o.a.

  • Ondersteuning van werkopdrachten voor objecten zonder adres (zoals gebouwen en garages);
  • Self-billing (uiteraard na aanvullende onderlinge afspraken hierover tussen woningcorporatie en aannemer);
  • Planning van werkopdrachten via het planningssysteem van de aannemer.

Casix heeft de definitieve versie meteen doorgevoerd in haar software en is daarmee de eerste die SALES aanbiedt aan haar marktpartijen (woningcorporaties en aannemers).

Totaaloplossing voor dagelijks onderhoud
Casix biedt een onafhankelijke totaaloplossing voor dagelijks onderhoud waarop alle corporaties en aannemers kunnen aansluiten. Voor woningcorporaties zijn gratis koppelingen beschikbaar naar alle gangbare ERP-systemen. Aannemers kunnen kiezen om aan te sluiten via de SALES Ketenstandaard, via een specifieke koppeling met hun ERP-systeem, via het landelijke portaal of via e-mail. Kortom, Casix maakt volledig mobiel en digitaal samenwerken binnen de onderhoudsprocessen echt mogelijk!